NLUK

Meubelen Van Houdt, een begrip in de meubelsector.

Uw slaapkamer specialist

Meubelen Van Houdt uit Mol (België) is al jaren specialist in het vervaardigen van slaapkamers in massief hout, waarbij kwaliteit en degelijkheid een absolute prioriteit zijn. Door de talloze mogelijkheden van maatvoering van bedden, kasten en bijmeubelen, naast een ruim kleurenpalet, is onze collectie erg geliefd bij het publiek. Ook het doorvoeren van kleine veranderingen aan de meubelen op verzoek van de consument is geen enkel probleem, dankzij onze flexibele organisatie.


Geschiedenis

Het begon allemaal in een klein bedrijf in de Pallostraat te Geel. Jozef Van Houdt was de zaakvoerder van deze éénmanszaak. De beide heren Verachtert waren zijn voornaamste werknemers. Er werden enkele kleine meubelen en tafels gefabriceerd. Rond de jaren ’50 verhuist dit kleine bedrijf naar de Rollekens te Mol, zonder de heren Verachtert. Daar werd gestart met een bedrijfsoppervlakte van ongeveer 1 000 m², om stilaan uit te groeien tot het zesvoudige, ruim 6 000 m². De éénmanszaak werd behouden, maar Jozef Van Houdt kreeg nu de hulp van 2 zonen Eugeen en Marc en 2 leergasten. In dit bedrijf werden de eerste bedden vervaardigd en ook enkele nieuwe modellen van kleinmeubelen. Deze fabricatie liep tot in de jaren ’60. Daarna ging men zich specialiseren in het maken van keukenmeubelen. Deze groei verliep geleidelijk tot in 1969. In dat jaar viel dan de keuze op het fabriceren van wandkasten en eetkamers. In datzelfde jaar werd de pvba Meubelen Van Houdt gesticht, met als voornaamste vennoten de heer Jozef Van Houdt en de kinderen Van Houdt. In het begin van de jaren ’70 werd de vraag naar wandmeubelen groter. De eetkamers waren niet zo sterk meer in aanvraag. Het bedrijf bleef in volle groei en de ligging op de Rollekens, in het centrum van Mol, zou weldra de verdere uitbreiding beperken. In 1973 kon de heer Van Houdt dan eindelijk een vestigingsplaats bekomen op het industrieterrein van Mol. De bouwwerken van een nieuw en modern bedrijf konden starten. In het tweede semester van 1975 werd de pvba omgevormd tot een nv, naamloze vennootschap, met de heer Jozef Van Houdt als commissaris en de heer Eugeen Van Houdt als voorzitter van de Raad van Beheer en afgevaardigd Beheerder en Marc Van Houdt als bestuurder. In dit nieuwe complex werd dan in 1975 gestart met verschillende modellen van wandmeubelen, eetkamers en slaapkamers.

De groei van en de fabricatie namen een zo gunstige wending aan, dat men einde 1986 wel verplicht werd één bepaalde richting te kiezen, namelijk de klassieke slaapkamers. De keuze was ten zeerste verantwoord, gezien de marktmogelijkheden in de productie nog veel hoger lagen. In 1996 gaf de heer Eugeen Van Houdt zijn aandelen over aan zijn kinderen Lutgart en Jef. Nadien werd Lutgart afgevaardigd bestuurster van de firma Van Houdt. Zij gaf een nieuwe dimensie aan het bedrijf. De productie werd omgevormd, de slaapkamers kregen een modern uitzicht, de productie van grenen slaapkamers zat in de lift. Maar op 30 juni 1998 overleed Lutgart geheel onverwacht. Het was een zware klap voor de familie en het bedrijf. Iedereen geloofde dat de inspanningen die zij voor het bedrijf had gedaan, moesten verder gezet worden en zo groeide Van Houdt uit tot één van de grootste slaapkamerspecialisten van de Belgische Meubelindustrie, met in het jaar 1999 Bart Vansichen, de man van Lutgart Van Houdt, als de nieuwe zaakvoerder. In oktober 2011 werd Bart wegens dwingende redenen aan de kant geschoven. Jef Van houdt heeft hem opgevolgd tot op heden.


Activiteiten

Van Houdt legt zich uitsluitend toe op de productie van massief slaapkamermeubilair, en dat merk je ook als je de producten van naderbij bekijkt. Slaaphoogte naar wens, lengtematen tot 230 cm, draaideurkasten, vouwdeurkasten, schuifdeurkasten, hoge kasten, lage kasten, leuke bijmeubelen, een breed kleurenpalet en ga zo maar door. De collectie van Van Houdt is een zeer brede collectie, die toch homogeen is samengesteld. Zo kan je verschillende items uit verschillende modellen vaak perfect met elkaar combineren, waardoor je als het ware je slaapkamer à la carte kan samenstellen. Bovendien is kwaliteit bij Van Houdt reeds lang een traditie. In onze meubelen vind je de ideale combinatie van eigentijds design gecombineerd met een zo groot mogelijk functionaliteit. Hierdoor creëren we degelijke, mooie meubelen die een breed publiek aanspreken en waarvan de prijs-kwaliteit verhouding verantwoord blijft.


Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto